sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Säihkysilmän pilvinen päivä

Eilen aamulla huomasin että Grimmin vasemman silmän luomet olivat turvonneet. Silmä oli muuten siisti, ei rähminyt, ei punoittanut eikä vuotanut. Pentu oli myös oma energinen itsensä, temmelsi ja hillui ihan kuin ennenkin. Soitin lääkäriin, josta sain ajan iltapäivälle. Lääkäristä ohjeistettiin seurailemaan tilannetta aamupäivä ja jos turvotus laskee itsekseen, voi ajan perua, turvotushan voi johtua mistä vain, kaverin hampaan osumasta, jostain muusta tällistä, lumihangesta, allergisesta reaktiosta jne. Ja näin kävikin, aamupäivän aikana silmän turvotus hävisi käytännössä kokonaan joten soitin lääkäriin josta oltiin sitä mieltä ettei ole akuutti päivystystä vaativa vaiva vaan voidaan seurailla tilannetta viikonlopun yli.

Tänä aamuna herätessäni totesin että hohhoi, molempien silmien luomet turvonneet. Soitin heti päivystykseen jonne päästiinkin nopeasti. Aamun aikana toinen silmä alkoi rähmiä, joten tulehdushan siellä oli. Lääkärikin ihmetteli kummallista taudin kulkua. Olen aina luullut että silmätulehdus alkaa punoituksella ja rähmimisellä, ei niinkään luomen turvotuksella, mutta nytpä on nähty tämäkin.

Lääkitykseksi saatiin 10 päivän kuurit antibioottia sekä silmärasvaa, onnea ja autuutta siis tiedossa 3-4 kertaa päivässä pikkukoiran elämässä kun silmiä sörkitään ja tahmataan. Onneksi Grimm on täydellinen ja maailman järkevin pentu, eläinlääkärikin kehui että miten pieni koira voikin ottaa tällaisen tilanteen rennosti. Minä niin tykkään tuosta eläimestä.

Pennun omistaja sen sijaan onkin hermoromahduksen partaalla. Lääkäriä odotellessani väkisinkin mietin, että minkä helvetin takia minä näitä eläimiä kotiini otan kun ei nämä minun käsissä kestä hengissä kuitenkaan. Apteekissa ikuisuuden jonottaessani mummojen ja pappojen seassa epätoivo vaihtui vitutukseen ja kotiin päästessäni olin jo onnellinen että hoidettavana on "vain" tulehdus, eikä esim. allergia, joka saattaisi helposti olla todella vaikea ja elinikäinen hoidettava.

Kyllä se hopeinen reunus siis löytyy jokaisesta pilvestä. Huomenna kylläkin hopeista reunusta joutuu jälleen kaivamalla kaivamaan kun päättyy ihana vapaus kahden viikon loman jälkeen ja pikkuGrimmilläkin alkaa harmaa arki. Tästä päivästä on siis nautittava vielä kun voi, vaikkakin sitten silmät sirrillään.

1 kommentti:

  1. Tsemppiä! xx

    Helpommin sanottu kuin tehty tuo hermojen hallinta ja paniikin välttäminen, mutta ajan kanssa. Ole itsellesi armollinen!

    VastaaPoista