perjantai 21. helmikuuta 2014

Don´t cheat on your doctor!

Päivitystä silmätilanteeseen. En voinut eilen uskoa että joudun rei'ittämään neulalla pienen koiran niskaa usean viikon ajan kaksi kertaa päivässä. Lisäksi kävin kyseenalaistamaan kahden antibiootin tarpeellisuuden, koska koiralla ei mitään antibiootilla hoidettavaa vaivaa periaatteessa ole. Siispä vaikka Grimmiä hoitanut lääkäri onkin haka silmäoireissa, päätin soittaa vielä varmistuksen luottolääkäriltäni.

Lääkäri kyseenalaisti täysin samat asiat, joten eikun koira autoon ja jo toista kertaa saman päivän aikana lääkäriin, kylläkin eri klinikalle kuin aamulla. Lääkärissä pentu tutkittiin perinpohjaisesti, aiempi lääkärihän ei pentua katsonut muualle kuin syvälle kauniisiin silmiin.

Tutkimusten lopputulemana kortisoni vaihdettiin tablettiin ja sitä popsitaan nyt ainakin pari viikkoa. Nyt päällä olevan antibioottikuurin annostus säädettiin kohdalleen ja kuuri syödään loppuun, sen jälkeen sitä ei jatketa. Toista määrättyä antibioottia ei edes aloiteta, lääkärimme oli sitä mieltä ettei hän koskaan määräisi kyseistä lääkettä kasvavalle koiralle. Silmien rasvausta jatketaan entiseen malliin.

Voi siis sanoa että säikähdyksellä selvittiin. Sain kalliin opetuksen olla viemättä koiraani ns. perusvaivoissa enää ikinä koskaan milloinkaan muualle kuin kahdelle luottolääkärilleni. Vaikka heidän vastaanottonsa on huomattavasti kalliimpi kuin kaupungin eläinlääkärin, niin eilen koin konkreettisesti sen mistä tuo summa koostuu.

Aamuisesta ell käynnistä en saanut mukaani edes potilaskertomusta, joten jouduin soittamaan sinne myöhemmin uudelleen kun tajusin ettei edes lääkepakkauksissa lue, mitä lääkettä koiralleni on määrätty. Myöskin lääkkeiden annostukset olivat vain minun hataran muistini varassa. Vakioeläinlääkärissämme taas koira tutkittiin perinpohjaisesti, taustat selvitettiin ja keskusteltiin kaikki asian laidat ettei vaan mitään jää huomaamatta. Lisäksi sain mukaani kattavan potilaskertomuksen sekä hoito-ohjeen, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti lääkitys, seuranta, mahdolliset haittavaikutukset ja kontrolliin tulo.

Tuosta minä olen valmis maksamaan muutaman kympin enemmän. Siitä että elukastani pidetään huolta, se ei ole vain yksi nimi lisää pitkällä liukuhihnalla ja lääkkeitä ei määrätä ihan vain tavan vuoksi tutkimatta koiraa sen kummemmin. Maksan siis kokonaisvaltaisesta palvelusta, en pelkästä kliinisestä hoidosta.

Vaikka olo onkin huojentuneempi, ei vielä siltikään naurata. Kortisonin sivuoireet, lisääntynyt juominen ja pissaaminen olivat välittömästi nähtävillä talon suurimmalla matolla. Laittelin matot takaisin lattioille viime viikolla koska pentu on ollut täysin sisäsiisti, mutta nytpä otetaan siinä hommassa takapakkia sitten ihan urakalla.

Lisäksi mietin millaisia vaikutuksia kortisonilla on pennun kasvuun ja kehitykseen. Vaihtoehtojahan tässä ei ole, kortisoni on ainoa parannuskeino, joten sitä syödään menipä syteen tai saveen. Ja kyllä minä nyt #¤%#¤ toivon, että seuraava päivitys olisi yhtä kirkas kuin tuo päivänpaiste pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti