maanantai 3. helmikuuta 2014

Ihmepentu

Lauantaina ajeltiin lähes 1000km road trip, että Grimm saatiin uuteen kotiinsa. Ikävä kyllä Gust ei päässyt vielä matkaan mukaan, koska Ruffe on saanut vaivoikseen kennelyskän. Toivottavasti jo viikon päästä saadaan Gust susirajalle meidän painikaveriksi. Ilma ei ollut mitä miellyttävin näin pitkälle matkalle, mutta selvittiin ehjinä perille asti. Pikku matkalainenkin jaksoi hienosti kuuden tunnin kotimatkan. Loppumatkasta tosin piti jo tutkia maailmaa uudesta kulmasta ihmisten olkapäillä.

Pentu on hurjan reipas, otti uuden kotinsa vastaan turhia hätkähtämättä ja lähiympäristöönkin ollaan tutustuttu mielenkiinnolla. Ei viihdy sängyssä eikä sohvalla, mutta tämä ei ollut suuri yllätys, ei viihtynyt Arvokaan. Ihmepentu on myös sisäsiisti 8 viikon iässä. Teelusikallisen verran ripisteli pissiä lattialle ensimmäisenä aamuna, kaikki muut tarpeet on tulleet ulos, uskomatonta! Hän osaa myös itse jo pyytää ulos. Ehkä pitäisi kokeilla osaako hän myös noutaakin luonnostaan, onhan se sentään ihmepentu.

Kasvattajalta saatiin mukaan iso paketti mahtavia juttuja: iso säkillinen ruokaa, hieno lampaantalja, lelu, pentupanta ja isä Uuno lahjoitti vielä kaikille pennuille metalliset noutokapulat. Kyllä näillä eväillä kelpaa kotiutua!

Tänään saatiin ensimmäiset vieraatkin kun shelttipoika Roope asteli omistajineen kylään. Alkujännä kesti minuutin tai kaksi, sen jälkeen Grimm kaahasi vieraan syliin ja pureskeli mistä kiinni sai. Myös leikkiä viriteltiin Roopen kanssa. Pentu leikki tosi järkevästi koiran kanssa joka ei pidä naamalle hyppivistä koirista, mutta ei siitä mitään sanokaan. Tänään ei siis nähty mitään painiotteita, mutta oli niillä kivaa. Jossain vaiheessa leikit riittivät ja Grimm siirtyi syömään luita Roopen valvoessa toimitusta vierestä. Lopulta sitten nukuttiinkin lähes posket vastakkain. Huomenna samalla kokoonpanolla luvassa lisää kivaa!

Lyhyen yhteiselon jälkeen olen enemmän kuin tyytyväinen pentuuni. Se on todella järkevä, reipas ja mukavan oloinen kaveri ja onhan se mielettömän nättikin kaiken lisäksi.

2 kommenttia: