perjantai 7. helmikuuta 2014

Kapteeni Rohkea

Varoitan etukäteen, ällöttävä pennun ylistysvirsi jatkuu tässäkin postauksessa. Autoilu sujuu jo hipihiljaa, ehkä häkkiin kotiutumista on auttanut kasvattajalta saatu ihana lampaantalja. Pennulla on lämmintä ja pehmeää ja se nukkuukin aina kun häkin avaa.

Yksinoloa on harjoiteltu myös. Eilen ja tänään Grimm on ollut kotona yksin parin tunnin ajan ja melko hyvin on mennyt. Kuvasin molemmat pätkät. Jonkun verran vinkumista ja portin pureskelua pentu on harrastanut, mutta lopulta luovuttanut ja käynyt nukkumaan.

Eilen käytiin tutustumassa ensimmäistä kertaa treenihalliimme. Torstaisin on agilitytreenit, joten otin Grimmin mukaan tutustumaan mestoihin. Arvon kuoltua aloin etsiä Arvolta jääneelle treenipaikalle lainakoiraa ja sellainen löytyikin heti omasta seurasta. Sain kaahailukaveriksi malinois Reino-Matin, oikein taitavan kisavalmiin kakkosluokkalaisen jolla on kaikki palikat kohdillaan, siis täydellinen harrastuskaveri tällaiselle aloittelevalle harrastajalle. Toki mausteita treeneihin tuo Reinon malikkamainen luonne, en esim. uskalla palkata Reinoa vielä kädestä. Paniikkipalkkauksistani onkin tullut koko treeniryhmän viihdyke. On ihan mahtavaa harrastaa erilaisen koiran kanssa kuin mihin olen tottunut, minä niin tykkään Reinosta ja meidän aksaryhmästä.

Treenien jälkeen Grimm pääsi halliin katselemaan paikkoja. Poika patsasteli halliin kuin kotiinsa, ei paljon muistanut jännittää. Ryömiskeli mm. maksipituuden alla, kävi itsenäisesti hallin toisella laidalla huitelemassa ja löysi seinän viereen nostetun kaksinkerroin taitetun putken. Minulla loksahti leuka lattiaan kun pentu käveli häntä pystyssä putkeen sisään ja marssi sen päästä päähän, kahdesti. Toisella kerralla lisäsi jo vähän vauhtiakin kun onhan tämä jo nähty. Kyllähän tässä kävi mielessä, että olisi tuossa pennussa ainekset PEKO koiraksikin. Katsotaan nyt rauhassa mitä meistä tulee. 

Tänään Grimm oli täyttämässä Arvolta jäänyttä tokon treenipaikkaa samassa hallissa. Yhtä reipas oli tänäänkin, eikä olisi malttanut ollenkaan lähteä hallista ulos. Viereisellä kentällä olleet haukkuvat koiratkaan eivät tehneet Grimmiin suurta vaikutusta, on se vaan mahdottoman reipas ja rohkea pentu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti