sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Ekat möllit

Keskiviikkona VarPSilla keskityttiin tekniikkaan.

Jäävät. Liikkeestä maahan on muuten kisavalmis, mutta tahdon, että maahanmeno on enemmän pläts. Tähän saatiinkin hyvä kikka joka toimi heti ekasta yrittämästä. Olen toki ennenkin tehnyt näitä käsiavulla, mutta käsi on ollut väärässä paikassa. Nyt se korjattiin oikeaan kohtaan ja johan pelittää. Seisomaan jääminen on unohtunut täysin, koska ollaan keskitytty enemmän tuohon maahanmenoon. Lähdettiin taas ihan vauvatreeneistä liikkeelle. Saatiin hyviä stoppeja peruuttamalla, joten tämä meni kotitreeniin.

Seuruu. Seuraaminen on ihan hyvää, nyt kun sain Grimmin luopumaan painamisesta. Inan se edistää, joten lähdettiin vaatimaan oikeaa paikkaa. Lisäksi otettiin häiriöitä mukaan kentällä hengailevien ihmisten muodossa, silti kontakti on pidettävä. Edistämistä saatiin kuriin ja kontaktikaan ei pudonnut loppua kohden.

Kaukoissa tein tällä kertaa vain I-M-I siirtymiä. Matkaa on tällä hetkellä n. 7m. Hyvin tekee! M-S-M vaihtoja tehdään metrin päästä. Ainakin tällä hetkellä etenee ihan kivasti ja takajalat ei hievahda. En pidä kiirettä.

Torstaina ja perjantaina lähinnä humputeltiin treeneissä ja vaalittiin vaan hyvää pössistä ja harjoitettiin hirmuista saalistamista. :D

Lauantaina oli mahtispäivä. Ensin käytiin kannustamassa Tiia ja Gust huikeaan ykköstulokseen VarPSilla ja siitä siirryttiin mökille, jossa puuceepojat näkivät piiiitkästä aikaa toisensa ja voi että niillä oli kivaa! Porkkautuivat vedessä (rannassa oli 5m sulaa), keksivät hauskan leikin ja juoksivat itsensä väsyksiin. Tai noh, Grimmin mielestä kaikki hyytyi taas liian aikaisin. :DTänään käytiin meidän ensimmäisissä möllitokoissa, ilmoitin Grimmin nakkiluokkaan. Oli ihan tosi hauskaa! Nakkiluokan liikkeet olivat 1min paikkamakuu valitsemansa matkan päästä, lyhyt seuruu, luoksetulo ja hyppy joko uusilla tai nykyisillä säännöillä, oma valinta. 

Kehätarkissa ja luoksepäästävyydessä  ei ihmeitä, iloinen veikko oli mielissään kun joku häntä kopeloi. :D

Paikkamakuussa en halunnut lähteä paria metriä kauemmas koirasta, koska (kuten videolta huomaa) häiriö oli melkomoinen. Perusasennossa odottelua täytyy treenata todella paljon, siinä huomio herpaantuu koko ajan. Luultavasti ennakoi jotain, tai kyllästyy kun losahtaa maahan ennen aikojaan ja joudun jumppaamaan sitä edes takaisin. Maahanmeno (sitten kun käsken) hyvä. Joudun antamaan myös tuplakäskyn kun nousee istumaan juuri kun olen jättämässä koiraa. Makuun aikana Grimm on aavistuksen ahdistunut ja painaa päätään alas. Kehuin sitä kerran. Istumaan nousu ei ihan niin viimeistelty kuin haluan, joten tämä treeniin. 

Seuruussa pikkuisen kontakti prakailee, muuten ihan kiva, myös ohjaaja osasi kääntyä, heh. :D Olisin jopa toivonut pidempää seuruuta.

Luoksetulo. Ihan kiva luoksari, mitä nyt pk-koiran alku viuhahtaa suoraan sivulle, vaikkei ole sitä ikinä ennen tehnyt ja vaikka jopa yritin auttaa sitä käsilläni tulemaan eteen. :D Kuinka ollakaan, tästä juteltiin juuri edellisenä päivänä Tiian kanssa! Kotkailee myös jätössä hieman.

Hyppy. Halusin tehdä uusilla säännöillä, koska niillä sitä aikanaan kisataankin. Kerran ollaan tuota hyppyä harjoiteltu ja luoksetulon jälkeen olin jo täysin varma, että suoraan sivullehan se tulee, joten en edes yrittänyt auttaa eteen. Kotkailee tässäkin hieman. Ihan kiva hyppy, eipä siinä mittään. :DMölleihin lähdettiin harjoittelemaan kisamaista tilannetta, tarvitaan sitä molemmat. Etukäteen päätin, että ei mitään väliä kuinka liikkeet menee, nyt on pääasia vireen kestolla ja sosiaalisella palkkauksella ja molemmat toimi hyvin! Enkä ole ollenkaan pahoillani siitäkään, että myös liikkeet olivat suht siistejä ja tehtiin muutama hyvä perusasentokin! Lähdettiin heti meidän suorituksen jälkeen ilmaisutreeneihin, joten sain kuulla jälkikäteen että oltiin sijoituttu tilalle 1/12, kivaa sekin. :)

Mietin tuon suoraan sivulle tulon kanssa, että taidan antaa tulla vaan, koska koira sitä itse tarjoaa ja vieläpä ihan kivasti. Pk-kisoihin lähdetään kuitenkin myöhemmin, aikaisintaan vuoden päästä, joten ehdin rakennella sille uudella käskyllä eteentulon. Näin myös tokossa virheen mahdollisuus vähenee kun yksi liikkeen osanen jää pois liikkeen lopusta.

3 kommenttia:

  1. Pää vähän elää, mut hei hienoo korrektia seuruuta! Miten taitavia voiki toiset junnukoirat olla! ;) Löysin sun blogin piiiiitkästä aikaa. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hienon näköistä menoa, hyvä kontakti ja seuruu oli niin täsmällistä.

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kannustuksesta ja seurasta sekä onnittelut iloisesta, hyvävireisestä möllisuorituksesta. Ja kyllähän ne liikkeetkin näytti hyville. PS. suoraan sivulle vaan...

    VastaaPoista