sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pyjamabanaanit irtoilee

Pyjamabanaanit pituusjärjestyksessä
Tällaisella kokoonpanolla vietettiin yksi perjantai-ilta pari viikkoa sitten. Ihan parasta sanoo Grimm. :D Pojat olivat siis illan hoidossa ja olipa meillä mukavaa. Yhden koiran omistajana on huippua saada välillä koiratäydennystä Grimmin seuraksi. Vielä kun hoitopojat ovat kauniisti käyttäytyviä, lenkillä irti pidettäviä ja jaksavat leikkiä puuceen kanssa pitkin iltaa, niin mikäs niitä on katsellessa.

Grimm on ihan uskomattoman huomioon ottava muita koiria kohtaan. Yhtään ei tarvinnut varoa tai olla huolissaan kun 4kk pikkusheltti ja 9kk junnubc painelivat pitkin kankaita. Grimm ei kertaakaan kaatanut Leeviä, ei juossut sen yli tai ollut muutenkaan kovakourainen ja antoi pikkupennun "voittaa" leikeissä ja kiipeillä päällään. Samalla huomioon ottavuudella Grimm kohtelee myös vanhuskoiria, ei koskaan mene niiden iholle tai muutenkaan ärsytä vanhuksia.


Grimmin perusilme

Leevin nätti nassu
Roopen vähintään yhtä komea puikkonokka
Yksi vahinkokin iltaan mahtui. Leevi 4kk oli lirauttanut matolle huomaamattani ja Grimm "olen nuorimies" 9kk lirautti niin ikään huomaamattani keittiönkaapin ovelle yrittäessään kusaista Leevin jättämään lätäkköön. Huoooooh. Noh, tämähän on normaalia nuoren uroksen käytöstä kun hormonit heräilevät. Täytynee vahtia hieman tarkemmin mikäli meille vielä pentuja tulee hoitoon. :D

Grimm osoitti myös hurjaa mielenkypsyyttä pitämällä Leeville luu- ja lelukoulua. Leevi pentuleijona rähisi hurjasti Grimmille saatuaan haltuunsa herkullisen ydinluun ja suojeli aarrettaan kaikin keinoin. Grimm otti luun tyynen rauhallisesti Leeviltä pois, söi sitä näennäisesti minuutin, jätti luun ja poistui itse vähän matkan päähän. Leevi syöksyi ajakkana paikalle ja yritti kaapata herkun, mutta joka kerta Grimm esti sen. Ei murissut, eikä näyttänyt hampaitaan, vaan yksinkertaisella valesyöksyllä kertoi Leeville, että sinulla ei ole luuhun oikeutta koska et osaa sen kanssa käyttäytyä. Hetkeen Leevillä ei ollut oikeutta ottaa mitään leluja tai luita lattialta. Kun pikkuLeevi masentui ja luopui luun tavoittelusta, Grimm antoi pennun ottaa se ja kaikki olivat taas onnellisia. :) Sama tosin toistettiin myöhemmin illalla kun Leevin kultainen käytöskirja unohtui taas luun lumoissa. Eipä voi muuta sanoa kuin että on minulla aika hurjan pätevä ja varhaiskypsä koira! Ihan mahtavaa oli seurata Grimmin kärsivällisyyttä pikkuriiviötä kohtaan. <3

Tänään käytiin samojen tyyppien kanssa reenailemassa irtoilemista, etenemistä ja hypyn hakemista. Ihan tosi hyvät treenit ja sain vähintään yhtä hyvät neuvot, joilla jatkaa nyt Grimmin alkuopetusta agilitya ajatellen! Rimpukin oli eripätevä, irtoili, eteni ja haki hyppyä edestä ja takaa. Ihan tosi kiinnihän se on minun kädessä, eikä kestä tällä hetkellä yhtään minun liikettä, mutta näitäpä sitä treenaillaan tästä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti