torstai 18. syyskuuta 2014

Putkihullu

Eilen käytiin aksaamassa meidän pienryhmässä. Käytän siis nämä pari viimeistä treenikertaa Grimmiin ja jätin Reinon telakalle. Grimm teki agilitya = putkea nyt kolmatta kertaa. Hohhoijaa, en oikein tiedä että mitähän tuosta nyt tuumaisi, saatikka sanoisi.

Kuten otsikko kertookin, koirasta on hyvää vauhtia tulossa putkihullu, ei hyvä. Grimm tuli halliin ajatuksella "putkiputkiputki, jossain täällä se on, putkiputkiputki!!!" ja kyllähän se yrittikin joka välissä sinne putkelle mennä norkoilemaan. Silmät pyöri hedelmäpeliä ja vire oli lähes katosta läpi jo heti kärkeen, siis paras mielentila oppia uutta, eiks je? Not.

Koska Grimmin kanssa on tehty vain tokoa ja hakua, on se turkasen kiinni minun kädessä ja se nyt vaan on ihan ensimmäisenä korjauslistalla mieli sen kanssa agilitya tehdä. Tätäpä lähdin harjoittelemaan namikupilla ja yhdellä esteellä. Hyvin äkkiä tajuttiin että vire on niin korkealla, ettei koira pysty edes syömään. Palkkana oli sentään nakkeja ja maksaa, joten maun puolesta pitäisi olla oikeinkin herkeää. Palkkasin sitä sitten narupallolla, se ainakin kelpasi, tosin tähän vaiheeseen tämäkin oli varmaan virhe, ei se ainakaan laskenut sitä virettä vaikka ihan hienosti tekikin hommia.

Tein Grimmille kaksi settiä, molemmissa ensin etenemistä ja lopuksi putkea, jossa yritin palkata sen joko valmiille lelulle tai heittämällä lelun eteenpäin. Hirveesti se hakee minua heti putken jälkeen, eikä kestä minun liikettä vaan hakeutuu minua kohti, irtoamista on siis treenattava aika hurjasti.

En ole moiseen vireongelmaan koskaan törmännyt, joten soitin treenien jälkeen paniikkipuhelun viisaammalleni ja sain välittömästi ohjeeksi "nyt ne putket piiloon". Jos annan menon jatkua tuolla vireellä ja annan koiran palkata itseään putkilla, käsissäni on kohta putkihullu elukka, joka luultavimmin tuskin edes hyppää kunnolla, vetää hypyistä laakana läpi ja rikkoo itsensä mennessään. Toinen ongelma jota pohdin jo kotimatkalla on, että miten tuollaiselle opettaa esim. kontaktiesteet?! Eihän tuollaisessa mielentilassa olevaa koiraa voi päästää mihinkään, sehän taittaa niskansa ja kaiken harjakaisiksi ei edes opi mitään, koska ei vaan pysty ajattelemaan.

Siispä nyt rauhoitetaan tilanne ja tehdään vissiin useampi kuukausi pelkkää pohjatyötä. Putkia Grimm ei tule näkemään ennen kuin sen taitotaso riittää toimimaan korkeassa vireessä, kuitenkin todistettu on, että se osaa ne putket mennä. :D Tosin silloin tällöin se voi saada mennä treenin päätteeksi yhden putken yhden kerran ihan palkaksi vaan.

Arvon kanssa agility aloitettiin hyvin nuorena (4kk), joten siitä tuli luontaisesti huikean hyvä irtoilija, enkä varmaan tästä syystä osannut ennakoida ollenkaan Grimmin kanssa asiaa. Lähdettiin nyt vähän takki auki tähän uuden lajin korkkaukseen. 

Kaikki apu ja treenivinkit on tässä vaiheessa tarpeen, kuin myös se kallisarvoinen treeniseura, joten jos joku tahtoo meidän kanssa lähteä hallille ihmettelemään agilityn saloja, niin olisin kyllä iloinen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti