lauantai 2. tammikuuta 2016

Möllit

Käytiin tänään oman seuran mölleissä tarkastamassa mitä kaikkea sinne kisoihin täytyy vielä treenata. Noh, katsellaan ensin tämä video ja analysoidaan sitten.


Istuminen: Otin tämän oikein videolle (erillinen video jota en jakanut), että saan todisteita yleisölle karmeasta kotkailusta, josta aina valittelen. Arvaatte varmaan...Ei kotkaillu yhtään vaan istua napotti oikein mallikkaasti koko minuutin. Mitä lie tässä tapahtunut.

Seuruu: Näköjään aina kisatilanteessa hieman painaa koska yrittää niin kovaa. Meille sopisi jos ennen seuruuta olisi pari liikettä. Kuitenkin hyvää perustekemistä. Käännökset tein jotenkin hätäisesti, ne ei tuntuneet hyviltä, menköön jännityksen piikkiin. Kiva oli päästä kokeilemaan peruutus ekaa kertaa kisamaisena, sen jälkeistä perusasentoa täytyy vielä vahvistaa. Hidas käynti puuttui kaaviosta kokonaan.

Liikkeestä seisominen: Tämän päätin jo etukäteen tehdä istumisena, koska mielestäni seisominen ei ole vielä niin waffa, enkä halunnut alkaa sitä jauhaa tuolla kehässä, siellä riitti muutenkin "treenaamista". Istumisessa annoin tietoisen avun, vaikka näyttää siltä, ettei sitä ois ehkä tarvittu.

Luoksetulo: Alkuperusasennossa ihme säätämistä. Kyllä taas huomaa, ettei näitä oo treenattu yhtään aikoihin. Maahan hieman hitaasti, muuten ihan siisti suoritus. Kaarrosta ei juuri ollenkaan, jei!

Liikkeestä istu/maahan: Tuomari oli unohtanut arpoa tämän etukäteen, joten asento arvottiin juuri ennen meidän liikesuoritusta. Istuminen napsahti, mutta enhän halunnut tehdä tätä kahdesti, joten sanoin tekeväni maahanmenon. Se onnistui kivasti, jos ei oteta huomioon taas alkuPA:n kanssa säätämistä...

Ruutu: Olin päättänyt etukäteen, että teen vain ruutuun lähetyksen, että näen, löytääkö Grimm sinne. Matka tuntui lyhyeltä. Bongasi ruudun hyvin ja menikin sinne suoraan. Kovin epävarma tämä vielä on kisamaisena. Tämä oli tosin ensimmäinen kerta kun ruutua tein kisamaisena, joten ihmekös tuo. Treeneissä en olisi hyväksynyt tuota kohtaa johon Grimm stoppasi, mutta tässä kohtaa se oli hyväksyttävä. 

Nouto: Huomaa, ettei meillä ole treeneissä koskaan liikkeiden aluissa törppöjä, niitä piti ihmetellä lähes joka liikkeen alussa. AlkuPA oli taas säätämistä, itse nouto ihan kiva. Palauttaessa piti kiertää se vieressäni ollut törppö. Harmi, koska kaarrosta ollaan poistettu treeneissä ahkerasti ja se on alkanut tuottaa tulosta, joten ilman törpön kiertämistä tämä olisi ollut aika siisti. LoppuPA hieman vino. 

Kaukot: Tajusin, ettei olla koskaan tehty kaukoja niin, että liikkuri on koiran näkökentässä, heh. No ei ne siitä jääneet kiinni, vaikka ensimmäinen vaihto olikin huono. Muuten ihan kivat vaihdot. Palkkasin tämän, koska luulin, että meidän suoritus loppui. :D 

Hyppy: Tässäpä ei mittään, hyppy ku hyppy. Tämänkin jälkeen kyselin "oliko se siinä?". No ei ollut vieläkään. :D

Merkin kierto: Aloituspaikalle tullessa valmistelin liikettä "tehdään kierrä", jolloin Grimm kiertää aloituspaikan merkin. :D Jälleen alkuPA säätöä ja aloitusmerkin ihmettelyä. Kaarros merkillä pienentynyt (tosin matkakin oli lyhyt), mutta taas sivulle kiertämällä vieressäni ollut merkki.

Sitten vielä liikkeiden välit. Ei tuntuneet hyvältä. Koira oli jotenkin pihalla. Nämä täytyy ottaa taas kunnolla treeniin. Kehäsuunnittelu ei ollut mennyt tuolla ihan nappiin, siirtymät olivat pitkät kuin nälkävuosi, eestaas kävelyä tuli hirveästi. Liikkeiden välit kestivät muutenkin turkasen pitkään ja koiraa täytyi makuuttaa pitkiä aikoja. Siihen nähden olen tyytyväinen meidän suoritukseen ja Grimmin vireen kestoon. Harjoitteluahan tämä on kaikilta osapuolilta. 

Ikuinen mielenpeikkoni vire kesti lähes 11 minuuttia kestäneen suorituksen. Videolta tosin huomaa, että heti kun Grimmin vire alkaa hieman laskemaan, minä tulen hulluksi ja alan kiljua ja hillua. Tämäkin täytyy ottaa treeniin. Ei käy laatuun tuollainen sekoilu jatkossa. :D 

Häiriöitä ei olla treenattu lähellekään tarpeeksi. Grimm katseli liikkureita, yleisöä ja ihmetteli niitä aloitusmerkkejä. Tämä ei kuitenkaan ole suurin ongelmamme, kunhan taas otetaan treeniin nuo alkuPAt jotka oli järkyttäviä. Koira pälyilee kaikkialle muualle paitsi minuun, mutta ihmeen hyvin lähtee kuitenkin jokaiseen liikkeeseen mukaan vaikka ajatus onkin osaksi jossain ihan muualla. Kymmenet teipit lattiassa ei olleet kuitenkaan mikään ongelma, hyvä.

Vaikka useampi on jo sanonut, että eikun nyt vaan kisailmoa täyttämään, niin ei olla vielä menossa. Treenaillaan rauhassa nuo muutamat tärkeimmät asiat kuntoon ja katsellaan sitten niitäpähän virallisia kinkereitä. :)

2 kommenttia:

  1. Tykkään hirveesti noista Grimmin kaukoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii minäki. :D Ne on nyt ihan vähälle aikaa loksahtaneet kohdalleen. Aloitin käyttämään takapalkkaa Kiviahon Katjan suosituksesta ja se on varmaan vieny ajatusta taaksepäin ja kaukoja eteenpäin. :D

      Poista