sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Tuplatreenit

Keskiviikolle olin sopinut Kuvansin treenien lisäksi Reijan kanssa ilmaisutreenit. Tällä kertaa treenaajia oli 9, jotka jaettiin kolmen porukoihin ja näin ollen tehtiin kolme kehää vieri viereen. Ylimääräisenä häiriönä oli myös kymmenkunta koulupoikaa jalkapalloilemassa ihan kehän vieressä. En enää muista mitä komboja tein missäkin kehässä, joten tässä kaikki sekaisin. Kaikki kehät humpattiin siis putkeen. Suunnilleen näin se sitten meni:

Ruutu: Tätä tehtiin kahdessa kehässä. Ensimmäisessä lähempää paikan hakemista. Nämä onnistui jo tosi kivasti. Toisessa ruudussa tehtiin sitten vain vauhtia suorapalkalle.

Nouto: Minna sanoi, että Grimmille ei ehkä kannata tehdä kapulan heittoja nurmella, koska se ei oikeasti nää sitä kapulaa. Niinpä tehtiin sitä, mitä pitäisikin tällä hetkellä treenata tulevaa koetta varten, siis pitoa. Tämä tehtiin liikkuroituna. Viiden sekunnin pidot onnistuu ihan kivasti. Ajattelin kokeilla tähän seuraavalla kerralla vähän häiriöitä mukaan. Ihan niinkuin kahden muun kehän treenaajat ja vieressä huutavat jalkapalloilijat ei vielä riittäisi häiriöksi. :D

Seuruu: Myös tämä liikkuroituna. Muuten ihan kivaa perusseuruuta, ei paina enää ja muistaa perusasennot, mutta täyskäännökset on ihan blaah. Minä teen työt ja koira vaan odottaa. Eihän se ihan niin pitäisi mennä. Tämä johtuu ihan siitä, että kun Grimm tuossa taannoin alkoi painaa, en halunnut potkia sitä, joten täyskäännöksessä olen alkanut väistämään koiraa. Jes. Me käännytään täyskäännös vasemmalle haun takia, mutta aloin miettiä, että ottaisinko tokoon kuitenkin sen kääntymisen oikealle ja jättäisin tottikseen tuon vasemmalle kääntyvän. Toki treenaan kuntoon tuon peräpään laiskuuden, mutta turha menettää tokossa pisteitä tuollaisen takia. Oikealle kääntyminen on sitä paitsi itselleni luonnollisempaa. Pohdintaan...

Jäävät: Muistuttelin ensin stopin ja tein sen kerran liikkeenä. Tosin palkan heitin heti parin askelen jälkeen. Tämä täytyy tehdä kisamaisena ensi viikon treenissä.

Kaukot: Tehtiin liikkuroituna uusien sääntöjen alo-luokan "vauvakaukot". Kukaan meistä ei muistanut montako vaihtoja oli, joten tämä meni säätämiseksi jo alussa. :D Tajusin vasta jälkeenpäin, että jätin koiran maahan luoksarin käskyllä, joten olipa jännä kun noin kokematon koira ei heti tajunnut alkaa tekemään kaukoja. :D Jestas sentään, milloin tämä alottelijan mokailu loppuu?! Noh, tulin sitten lähemmäs (kun en edelleen tajunnut koiran odottavan luoksetuloa). Tajusin homman siinä vaiheessa kun Grimm alkoi tarjoamaan hienoja M-S vaihtoja, joita ei olla koskaan tehty häiriössä, saatikka parin metrin päästä. :D Voe tuota koiraa. Lopulta(!) saatiin tehtyä ne vauvakaukot, siis I-M-I-M.

Luoksetulo: Tässä halusin kokeilla vieläkö näkyy edellisviikon ennakointia liikkurin käskyttäessä. Eipä näkynyt! Hiemanhan se kotkailee, mutta ei nykinyt, eikä varastanut, Rimpu kuuntelee! Mutta kun sai luvan tulla, niin tuli taas suoraan sivulle, ääh. Uusi yritys ja käsiavulla eteen. Tämä pitäisi nyt jauhaa Grimmin selkärankaan. En oikeasti ymmärrä mistä se on tuon sivulle tulon keksinyt, koska ikinä sitä ei olla tehty, enkä koskaan treeneissä ota koiraa loppuperusasentoon, vaan palkan saa aina suoraan edestä.

Hyppy: Tehtiin umpiesteellä uusien sääntöjen alokkaan luoksetulohyppyä. Tässäkin halusin liikkuroinnin, jotta näen ennakoiko koira. Ei ennakoinut liikkuria, mutta minua kyllä. Ehdin vain vetää ilmaa keuhkoihin kun elukka ponkaisi liikkeelle. Siispä uusi yritys ja nyt jo malttoi.

Tokojen jälkeen ajeltiin Reijan kanssa pienen metsän laitaan ja tehtiin Grimmille kolme ukkoa ilmaisua ja Redolle etsintää muistikuvina. Oli hauska nähdä kaksi nuorta koiraa, joille on treenattu hakua ihan eri tavoin, mutta silti ihan menestyksekkäästi. Grimmin ilmaisut meni ihan kivasti, ei valittamista.

Kotona olin vasta puoli yhdentoista aikaan, mutta eipä haitannut koska vastassa oli näin upea maisema:
Tänään oli sitten oman ryhmän hakutreenit. En tiedä oliko kuuma ilma ja pyörivä tuuli nuorelle koiralle vaikea yhdistelmä, mutta oli hieman vaikeaa. Ekalle ukolle (oikealle puolelle) lähdettiin kolmesti. Heti keskilinjalle tullessaan Grimm merkkasi alueella jotain etuviistossa. Tiesin jo lähettäessä että sinne eteenpäinhän se alueella ampuu ja niinhän se ampui. Itsepähän lähetin... Lisäksi ampui muuten kauas, kävi pyörähtämässä jossain 70 metrissä. Eipä se mittään, menin koiran kanssa keskilinjalta n. 10 metrin syvyyteen ja lähetin uudelleen ja vielä kerran uudelleen, jolloin löysi ukon. Oli kiva huomata, ettei Grimm lopeta yrittämästä, mutta olisi myös kiva tietää mistä tuo johtui. Loput ukot löytyivät hieman helpommin, mutta ei vielä olla siinä vaiheessa että ukot voisi siirtää takalinjalle saakka. Tänään ne olivat n. 40 metrissä, paitsi viimeinen 30 metrissä koska halusin helpon onnistumisen loppuun.

Kun kaikki koirat oli treenattu kertaalleen, otin Grimmin vielä ilmaisutreeniin. Tämä etenee hyvin. Ukot ei voi vielä yhtään mennä piiloon, edes pressun alle, mutta kohta maalimiehet saadaan 50 metriin. Tällä hetkellä Grimmistä kivointa on näytölle meno, sieltähän ne karkit löytyy. :)

Olin jo tilaamassa Grimmille norskirullaa, mutta onneksi otin asian puheeksi ryhmässämme ja parikin jäsentä oli sitä mieltä että ei missään nimessä noin matalalla juoksevalle, pitkäkuonoiselle koiralle. Paimenilla kuulema tuppaa menemään etujalka juostessa norskirullan pannan ja rullan väliin. Tein aiheesta vielä gallupin tuntemilleni kokeneille hakuilijoille ja sitä kautta varmistuin, että svedurulla on meille se parempi vaihtoehto. Ne on nyt tilauksessa, toivotaan että saapuvat jo ensi viikolla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti