lauantai 13. kesäkuuta 2015

Toimii ku junan vessa

Tokossa olen yrittänyt pyrkiä jonkinlaiseen järjestelmällisyyteen. Yritän tehdä Varkaudessa kisamaista treeniä, nyt lähinnä uuden alokkaan liikkeillä, maustettuna ylempien luokkien liikkeillä. Joensuussa olenkin sitten laiskistunut sen verran että treenaan lähes kaikki treenit yksin. Pitäisi tormistautua ja soitella kavereitakin treeneihin, ei yksin pysty tarkkailemaan kriteereiden pitävyyttä samalla tavalla kuin apparin kanssa.

Toisaalta yksin treenaamisessa on ollut se positiivinen kehitys, että treenit on monipuolistuneet. Grimm rakastaa haasteita ja temppuratoja, joten tein yksi ilta sellaisen hallilla.

Aloitin merkin muistuttelulla. Muisti kriteerin hämmästyttävän hyvin, eikä hakenut kertaakaan merkin viereen vaan malttoi mennä reilusti merkin taakse. Kun merkkiä oli muistuteltu parin toiston verran, tein evl-ruutua. Minun, merkin ja ruudun välimatkat oli n. 5m. Tätä ei olla tehty koskaan ennen, mutta eipä tuo näyttänyt haittaavan koska matkat oli lyhyet. Palkka tuli ruutuun.

Parin toiston jälkeen lisäsin komboon noudon. Kapula oli n. 5m päässä valmiina ruudun oikealla puolella. Itse seisoin siis koko ajan paikallani ja ohjasin koiraa kädellä vaikka sille ei ole vielä suuntia opetettukaan. Kuvio oli tässä vaiheessa siis merkki-ruutu-nouto-merkki-kapulan palautus-palkka. Toimi ku junan vessa! Kyllä saadaan olla kaikki Tuntematon sotilas- pentueen omistajat kiitollisia tuosta junan vessa- luonteenpiirteestä, varmoja suorittajia koko sakki. :) Kiitos vaan Marika ja Kimmo! Grimmillä oli villahousut aivan liekeissä, se palkkautuu ihan parhaiten siitä kun saa ajatella, ratkaista ja tehdä aina perään vielä yhden jutun lisää.

Treeni jatkui nykyisten sääntöjen alo-hypyllä. Pari toistoa ja koska virheitä ei sattunut, en jaksanut jankata, vaan sain päähäni tehdä tästäkin tempun. Merkki oli valmiina n. 6m päässä hypystä, joten ajattelin kokeilla lähtisikö Grimm hypyn kautta merkille. Ensimmäisellä toistolla ei tajunnut ollenkaan, teki vain hypyn ja kääntyi kyselemään neuvoa. Vein koiran istumaan hypyn taakse, kävin näyttämässä merkin ja palasin lähettämään koiran. Nyt toimi! Oli kivat treenit!

Treenin lopuksi tehtiin vielä tunnari jossa on parissa viime treenissä säheltänyt jonkun verran, sekä parin minuutin paikkamakuu. Tunnarin sain taas rauhalliseksi laittamalla paljon (n. 20) kapuloita sikin sokin, oma reunalle. Paikkamakuussa on nyt hyvä ilme, täytyy vaikeuttaa asteittain ja hitsi vie tormistautua tässäkin ja hommata niitä paikkamakuukavereita. :D Toki Varkaudessa tulee paikkamakuuta treenattua lähes viikottain, mutta ei se huonoa tee treenata sitä Joensuussakin.

Haku on nyt sikasiistiä. Arvatkaa miksi? No samasta syystä kuin mikä muu laji hyvänsä: Me kehitytään ja meillä menee tällä hetkellä hurjan hienosti! :D Eikä muuten haittaa ole kivasta hakuryhmästäkään jonka vuoksi kaikki siisteys on mahdollista. :)

Tällaisilla rullilla voi vain onnistua!
Tilasin vihdoin meille omat rullat. Kiintorullat täytyy käyttää suutarilla, hieman on lyhyet nuo lukko-osat, mutta muuten olen ollut tyytyväinen. Treenikaveri totesi, että tosimies pukeutuu pinkkiin, joten meille tilattiin pinkit rullat. Yksi sininenkin piti haalia julkisia tilaisuuksia varten. :D Grimm itseasiassa tapaili jo ensimmäisessä treenissä tuota kiintorullaa suuhunsa maalimiehellä! Huh huh mikä jätkä. :D

Haussa ollaan siinä pisteessä, että joko ensi tai viimeistään seuraavalla viikolla koitetaan yhdistää etsintä ja ilmaisu. Tällä hetkellä niitä on tehty erillisinä osioinaan ja se on tuottanut hienosti tulosta. Etsinnässä ukot eivät ole aivan 50 metrissä, mutta apujakaan ei käytetä minkäänlaisia. Vauhti on hyvä, Grimm on selkeästi saanut hurjasti itsevarmuutta ja kestää hyvin maalimiehillä. 

Ilmaisuissa ollaan samassa syvyydessä kuin etsinnässä, eli n. 40-45m. Ukot olivat viime treenissä ensimmäistä kertaa pitkällään maastossa, vain rullakäsi oli näkyvissä, eikä mitään ongelmaa. Vauhti on kova, rullat tulee varmasti käteen saakka ja näytölle lähdetään höpelöllä draivilla. :D Olen täysin ällistynyt. Enkä ikimaailmassa olisi vienyt meitä eteenpäin näin nopeasti ilman kokeneemman treenikaverin vienoa painostusta. Välillä kannattaa luottaa ja kokeilla, tällä kertaa se toimi. :) Näillä jatketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti