lauantai 14. toukokuuta 2016

Ystävvii

Taas sai Peugeot parka roppakaupalla kilometrejä lisää kun omistajansa piti päästä etelän lomalle. Ajelin viime viikon tiistaina Sipooseen Tiian ja Samulin vieraaksi. Kyllä oli taas bortsupojilla karnevaalit kun pääsivät näkemään etelän serkkujaan. :D

Keskiviikkona tokoiltiin. Grimmille aiheena röyhkeys ja voima, joten tekniikkaa ei tehty tippaakaan, pelleiltiin vaan kaikkea hullua. Rundin kanssa olen tuskaillut sen ailahtelevaisuutta. Välillä leikkii kivasti ja välillä on ihan muissa maailmoissa. Rundi on leimautunut enemmän koiriin kuin ihmisiin, joten ihmisen kanssa pelaaminen ei ole sille kamalan luontaista. Niinpä Tiia saikin idean josta syntyi "Gustin leikkikoulu". Gust valikoitui hommaan siksi, että Grimm ei halua roikkua samassa lelussa Rundin kanssa ja Ruffenois ei taas päästä mistään irti. Siispä lelun toinen pää Gustille, toinen pää Rundille ja keskeltä pitää kiinni ihminen. Kun leikki pääsi hyvin vauhtiin, Gust irti ja Rundi leikkii kuin huomaamattaan ihmisen kanssa. Toimii kuin junan vessa.

Illalla käytiin vielä polkemassa jäljet kaikille. Grimm teki elämänsä kolmannen jäljen, pituutta ehkä 100m ja neljä keppiä. Hyvin selvittiin loppuun saakka ja kolme keppiä taisi nousta. Rundille keppiruutu, josta nostettiin yksi keppi. Keppiruudut ei oikein palkitse Rundia, joten sille täytyy keksiä jotain muuta, ehkä vain kokeilen polkea sille lyhyen jäljen.

Torstaina oli huikean hauska ja rankka päivä kun ajeltiin Somerolle kasvattipäivää viettämään. Olipa kiva nähdä jo ennestään tuttuja ja tutustua uusiin kasvatin omistajiin. :) Aamu aloitettiin Haukkukalliolla toko/tottistreeneillä. Molemmat pojat jatkoivat samalla teemalla, Grimm sikaili ja Rundi leikki, kylläkin tällä kertaa vain minun kanssa. Sain leikkiä myös Grimmin äidin Wenjan kanssa ja voi pojat että olipa kivaa! Kaikki alla olevat kuvat ottanut Marika Klossner.

Rakkautta palkaksi
Gustin leikkikoulu toimi! :D
Wenja hurjailee
Grimm ja ruutu
Humputti kentällä!
Tokokentältä lähdettiin heti ajamaan jälkiä joita Samuli oli ystävällisesti polkenut. Grimmille 140m pitkä hieman kaartava jälki ja neljä keppiä. Kakkoskeppi jäi, näin sen itse, mutta jätimmä sen metsään koska koira ei siihen tarkentanut. Kivasti Grimm on kyllä jäljestyksen ottanut omakseen, sillä on tosi kivaa ja sen mielestä on aika siistiä etsiä keppejä. On myöskin näköjään turkasen sama onko jälki minun vai vieraan tekemä, ei huomannut mitään eroa.

Jälkimetsästä ajettiin Woollandian metsiin polkemaan esineruutua ettei vaan tylsäksi päivä kävisi. Grimm kävi alueen reunalta kolme jonossa ollutta esinettä, viimeistä piti etsiä oikein urakkahommina, mutta kaikki löytyi hienosti. 

Päivän lopuksi Marika halusi vielä viedä Rundin lampaille kun muutkin paimensivat. En ole ennen nähnyt Rundia paimenessa ja ihan yllätyin kuinka siivosti se käyttäytyi ja kyllä siitä huomasi, että ei oltu ensimmäistä kertaa asialla. Humppapoika oli oikein tohkeissaan. :)

Torstain jälkeen oltiin ihan poikki kaikki, mutta silti käytiin vielä ennen kotimatkalle lähtöä uittamassa koirat ja tekemässä pienet esinetreenit. Grimmille kaksi kaistaa, joilta hienosti esineet ylös. Rundikin sai elämänsä ensimmäisen esinekaistan. Tiia kävi näyttämässä esineen ja sieltähän se Rundi sen haisteli omaan verkkaiseen tyyliinsä. :)

Kotimatka oli aika tuskaa kun väsytti ja kyllä menikin koko viikonloppu reissusta toipumiseen. Molemmille pojille on suunnitelmat tehty, Rundille vuoden loppuun, Grimmille SM-kisoihin saakka. Nyt on vain omassa päässä aikamoinen tyhjiö kaiken reissaamisen jäljiltä. Hieman on olo, että voimat meinaa loppua, eikä ajatus kulje, mutta josko siellä sankon pohjalla olis vielä jotain josta kauhaista jaksamista, koska reissut ei missään nimessä tule vähenemään. Varkauden treenikausi pärähti käyntiin, joten jos Peugeot vaan sen sallii, niin sinnehän mekin taas ajellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti