lauantai 28. toukokuuta 2016

Rundi osaa 1/3

Tein taannoin Rundille(kin) tavoitteet tälle vuodelle: autoon hyppääminen, takana kävely (irti ollessa) ja leikkiminen kuntoon vuoden loppuun mennessä. Synnyinkodissaan Rundi ei matkustellut autossa ja minulla ollessaan se on joutunut tyytymään kakkosluokan paikkaan kevythäkkiin takapenkillä, joten hyppimistä ei ole päästy treenailemaan. Kunnes:


Vihdoin sain aikaiseksi hommata oikein mittatilauslootan tyypeille. Rundi on mielissään kun näkee maailmaakin välillä ja tuonne se oppi hyppäämään toisin kuin takapenkillä olleeseen häkkiin. Onpa kiva kun ei tartte enää nostella rapaista koiraa autoon. Ensimmäinen tavoite saavutettu. 

Toinenkin oli jo hyvällä mallilla. Rundi leikki jo kivasti kentälläkin kunnes yksi kaunis päivä patukkaleikissä rouskaisi puraista oikein kunnolla kieleensä. :( Pärski aikansa eikä ole sen koommin oikein patukasta kiinni ottanut. Palattiin siis lähes lähtöruutuun. Edistystä on se, että Grimm suostuu leikkimään lelulla niin että minä pidän ja Rundi repii toisesta päästä, joten isoveikasta saadaan hieman vetoapua. Kolmatta, takana kävelyä ei olla edes aloitettu. Pitäähän jotain jättää loppuvuodellekin. :)
Rundi kyylää
Jotta saataisi autoon maksimaalinen määrä kilometrejä tänäkin vuonna, ajeltiin tänään Kiteelle Villa Taivaannastaan Anna-Leena Väätäsen toko-oppiin. Teemana minulla oli jälleen "tehdään kaikkee muuta ku niitä liikkeitä". Näin "sikailukaudella" olen lipsunut ajatuksesta, että yhdessä mennään kentälle ja antanut Grimmin pinkoa sinne taas omia aikojaan, jolloin se kyllä ehtii kiertelemään kaikki maailman törpöt, hyppäämään hypyt, käymään ruudussa ym. ennen kuin ehdin edes kentälle sen perässä. Tämän verran kurinalaisuutta meidän kuulema kannattaisi palauttaa. Grimm on niin kyylä ja palkkautuu niin kovin tuosta itsensä viihdyttämisestä, että kohta meillä on jälleen keskittymisongelma. Otetaan tässä siis hommaa askel taaksepäin.

Kaiken tuon itsensä viihdyttämisen hedelmät kerättiin heti koulutuksen aluksi kun Anna-Leena pyysi näyttämään törpön kierron hyppyjen välistä. Huomasin, että Grimm ei lukinnut kiertotörppöä, mutta jostain kumman aivopierusta lähetin sen matkaan. Viimeistään nyt pitää oppia, että tuon koiran kanssa ei kannata pelata upporikasta ja rutiköyhää, ikinä ei voita. :D Arvata saattaa että tyyppi kimposi hirveen hienolla vauhdilla ruutuun joka oli 6-7 metrin päässä törpöstä, kiersi ruudun etukulman ja juoksi kuin tuulispää palkalleen jonka kädestäni tarjoilin oikein kehujen saattelemana. Ei näin. Anna-Leena sanoikin, että tuosta ei pidä torua, mutta ei myöskään missään nimessä palkata. Koiralle voi todeta, että kiitos kun näytit missä ruutu on, nyt minäkin tiedän.

Noh, teimmä sitten muutaman oikein korrektin törpön kierron hyppyjen välistä. Huomiona näihin oli, että aina kun teen jonkun liikkeen perusasennosta perusasentoon, niin palkkaus voisi olla ihan hurjan hyvä, että koemainen tilanne vahvistuisi. Lisäksi täytyy muistaa se sosiaalinen palkka aina ennen kuin käsi kaivautuu taskuun. Omana huomioina perusasennot oli parantuneet! Kehitystäääh! Vielä on paljon työtä, mutta oli kiva huomata että jotain tapahtuu. :)
 
Anna-Leenan oma koira on hieman Grimmiä vanhempi mutta ihan hirveen paljon saman tyyppinen kuin Grimm. Huomasin Neossa paljon samoja juttuja kuin meillä, joten eipä ihme, että Anna-Leena osasi puuttua oikeisiin asioihin. Neo on voimakas, nopea ja itsevarma tyyppi, luonteeltaan hieman itseriittoisempi kuin Grimm, mutta kun vertailtiin koulutettavuutta ja koulutuksessa olleita ongelmia, sain itsevarmuutta ja luottoa siihen, että kyllä tämä meidän valitsema tie on se oikea ja tällä me saadaan ne halutut tulokset aikaan.
 

Loppuun tehtiin vielä kimppatreeninä paikkamakuun käskytyksiä ja paikkikset rivissä, sekä kaukoja ringissä. Oli kiva porukka. Suurin osa oli lapinkoiria ja mitteleitä, mutta että minkälaisia! En ole koskaan nähnyt noin räjähtävän nopeita ja sähäköitä lappalaisia. Tyypit nautti tekemisestä ja saalistivat ja repivät leluja suurella moottorilla. Wau. Päivän lopuksi sain melkein pentukuumeen kun tokoilemaan tuli kaksi 3kk ikäistä mitteliä. Tyyppien sisään oli asennettu turboahdettu moottori ryyditettynä terrierillä. Ihan huimia pelejä molemmat. Eivät päästäneet lelusta irti millään, juoksivat sen minä pienistä jaloista irti lähti ja molemmat piti suunnilleen kantaa pois kentältä, että lopettaisivat hommat. :D Treenit jatkuu huomenna, siis kiva päivä tiedossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti