lauantai 5. syyskuuta 2015

Tokomöllit

Käytiin torstaina Varkaudessa mölleissä. Homma lähti kivasti lapasesta jo heti halliin tullessa. Avo-luokka oli juuri loppunut kun toin Grimmin halliin. Se oli hihnassa, mutta hihna roikkui maassa, koska eihän hihnalla ole meidän elämässä mitään virkaa ollut koskaan. Grimm bongasi heti keskellä kehää ison merkkikartion, hyppäsi paikoiltaan väliaidan yli kehään ja lähti viilettämään hirmuista kyytiä kohti kartiota aikomuksenaan palkata itsensä hienolla törpön kierrolla. Kiltti koira kuitenkin tuli heti rääkäistessäni takaisin samaa reittiä kiertämättä kartiota aivan liekeissä "Näätkö, siellä se on, mennään!". Pidin tukevalla otteella hihnasta kiinni paikkamakuun alkuun saakka...

On normaalia, että Grimmiä täytyy pitää esim. tokohypyn läheisyydessä käskyn alla, muuten se käy sen leiskauttamassa ihan vaan kun on niin kivaa. Videolla näkyy, että Grimm bongaa luoksetulon jälkeen putken A-esteen alla. Ei ole mitään merkitystä, että putki on rytyssä. Sen toinen pää näkyy, joten mieli halajaa sinne sisään. Grimm on juossut kerran hallissa seinän vierellä olevaan putkeen, jonka toinen pää oli taitettuna seinää päin. Jep, ei tarvi montaa kertaa arvata miten siinä kävi. Ei ainakaan pimeys pelota. :D Olkaa siis huolellisia kun laittelette hallissa ylimääräisiä putkia seinustoille, treeneissä voi olla putkihullu koira, jonka päätä ei ajatukset vaivaa kun se putken pään näkee. Parin seuraavan liikkeen välillä saankin sitten veivata sitä perusasentoon kun koiralla on ihan muut mielessä.


Paljonhan siellä on korjattavaa, kaikkea ei toki ehditä saada kuntoon ennen kisoja, mutta tässäpä huomioita tulevia treenejä varten.

Seuraaminen on aika ruman näköistä edelleen, painaa ja poikittaa ja tämähän aiheuttaa mm. liikkeestä maahanmenossa vinoon jäämisen. Eipä tälle tähän hätään hirmusia ehdi tehdä, mutta toivottavasti jotain kuitenkin. Temponvaihteluihin olen tyytyväinen, niissä seuraa kivasti.

Seuraamista ollaan korjailtu muistuttelemalla, että koiran tulee seurata vasenta jalkaa. Jos vain oikea liikkuu, vasemman pysyessä paikallaan, ei koira saa lähteä liikkeeseen mukaan. Lisäksi olen tehnyt perusasennossa kumartelua. En siis itse liiku, kumarrun vain eteenpäin ja tähänkään liikkeeseen koira ei saa lähteä mukaan. Näistä sain huomautella yllättävän monta kertaa, ennen kuin hoksasi. Lisäksi ollaan tehty "oikealle käännös seis" muutaman askeleen seuruun jälkeen. Täytyy nyt palkkailla sitä vain suoraan vasemmalle, josko tuo painaminen sillä helpottuisi.

Liikkeiden välit. Edelleen minä veivaan ja vatkaan, enkä vaan vaadi koiraa perusasentoon, huh huh. :D Jos tulevaisuudessa jää haaveilemaan noita putkia, niin täytyy varmaan huomauttaa asiasta.

Luoksetulossa Grimm on taas alkanu kaartaa, en varmastikaan tehnyt tarpeeksi kauan siivekkeen kanssa tai lelun taakse viskaamista. Noita siis luvassa tulevissa treeneissä.

Kapulan pidossa oma moka, että jäin liian kauas koirasta ja se joutui loikkaamaan minua kohti ottaakseen kapulan, muuten siisti.

Sitten se hyppy...Tässä näkyi kuinka ohjaaja jäätyy koetilanteessa. Ei missään nimessä olisi pitänyt antaa koiran hypätä, mutta aivot raksahti päälle vasta siinä kohtaa kun se oli jo tulossa. Tuo ennakointihan ei ole Grimmille uutta, sitä ei vaan ole taas hetkeen treenattu, joten saan potkaista ihan omaan nilkkaani tässäkin. Kivasti ennakoi tänään treeneissä myös luoksetuloa, joten kyllä tuolle porsastelulle on laitettava välitön piste.

Paikkamakuu oli siisti, jätti liikkurin huomiotta ja tipahti kivasti kerralla maahan, sekä nousi tassuttamatta (muistaakseni) ylös, edistystä.

Kaukoihin olen hitsin tyytyväinen, ne on menneet eteenpäin, samoin sosiaalinen palkka.

Minna oli suopea tuomari ja antoi meille 196 pistettä. Kaiken kaikkiaan jäi tosi hyvä mieli. Jännitin hirmuisesti paikkamakuussa, mutta yksilöliikkeissä en enää ihan niin paljoa. Tosin kisapaikkana oli tuttu treenihalli ja treenikaverit ympärillä, joten se varmasti auttoi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti