perjantai 18. syyskuuta 2015

Rundi!

PPR - PikkuPoikaRundi - meillä vain Rundi tuli ilahduttamaan meidän arkea "vähäksi aikaa" Somerolta. Olen jo jonkun aikaa valitellut, miten kiva olisi jos Grimmillä olisi kaverikoira. Harmillisesti kuitenkin aika on ihan liian aikainen pennun ottamiseen. Somerolla käydessäni Marika vihjaisi, että Rundi voisi lähteä opettelemaan kaupunkilaiskoiran elämää, joten tässä sitä ollaan, Rundi tuli taloon!

Rundi!
Rundi on vuoden ikäinen Grimmin serkkupoika. Koska tiesin, että sukuunsa tulleella poikasella on yhtä rautaiset hermot kuin Grimmilläkin ja myöskin yhtä hyvä huumorintaju, en epäillyt hetkeäkään etteikö pojat tulisi hienosti juttuun. 

Yhdessä leikitään...
...ja yhdessä voidaan nukkuakin
Aamutunnelmat. Grimm ei arvosta kameroita ja Rundi on ihan itsensä näköinen. :D
Rundin kanssa on tullut todettua myös tosiasia, että jos koiralla on hyvät hermot, ei siltä mitään puutu. Maalaispoika tuotiin rivitalolähiöön aktiivisesti harrastavan koiran kaveriksi, mutta eipä ole Rundin päätä paljoa huipannut. Mitään se ei pelkää, mitään se ei kummemmin ihmettele ja mitään se ei kyseenalaista (ellei luoksetuloa lasketa :D). Tyyppi ei ole vissiin koskaan ennen kävellyt edes asfalttitiellä, saatikka nähnyt pyöräilijöitä, mopoja tai kaupan valomainosta, mutta niin se vaan on täällä meillä kuin kotonaan. Uskomaton jätkän pätkä. :)

Yhteiseen taipaleeseen meinasi tulla pieni ruttu heti alkuunsa kun tiistaina tulin töistä kotiin vain huomatakseni, että Rundi (näin uskon) oli tyhjentänyt keittiönpöydän lattialle, mukana mm. läppäri ja muuta kivaa sälää. Onneksi läppäri toimii, vain hiiren johto oli purtu poikki. Siitä lähtien Rundi on ollut portin takana työpäivät ja olen jättänyt sille hurjan määrän luita, kartonkipakkauksia ym. pureskeltavia ajan kuluksi. Vuoden ikäiselle energiselle koiralle mahtaa olla aikamoinen muutos joutua yhtä-äkkiä olemaan työpäivät sisällä nukkumassa kun on koko elämänsä tottunut humppaamaan maalla. Mutta hyvin on tottunut, tuhoilut olivat ainakin tällä erää siinä.

Rundi on käynyt muutaman kerran lampailla, mutta muuten sitä ei ole kouluteltu. Me ollaan muutaman kerran leikitty ja tänään käytiin ekaa kertaa hallillakin. Yllättävän kivasti se lähtee leikkimään ihmisen kanssa. Leikkii yhtä hyvin leluilla kuin myös pelkästään minun kanssa pelaten, ei siis haittaa jos unohdan lelut kotiin, lähtee kyllä mukaan leikkiin silti. 

Mitään temppuja en ole sille opettanut, ainoastaan luoksetuloa vahvistan päivittäin. Siinä onkin siinä mielessä hommaa, koska Rundilla on kuulemani mukaan Somerolla oikein fanijoukko joka sitä rapsuttelee, joten Rundi kyllä rakastaa ihmisiä ja myös muita koiria. Edistystä on kuitenkin viikon aikana selvästi tapahtunut, joten täytyy olla luottavainen. Minähän en harrasta minkäänlaista hihnalenkkeilyä, eikä Grimm ole hihnaa nähnytkään varmasti viikkoihin, joten myös Rundi on suurimman osan ajasta irti (paitsi pyöräteillä) vaikka luoksetulo ei täydellinen olekaan. 

Rundi on siis meillä "lainassa", eikä tullut jäädäkseen, mutta ihan parissa viikossa tai kuukaudessakaan ei taida noin kiva kaveri meiltä pois päästä. Katsotaan mitä me yhdessä keksitään ja mihin kaikkeen ryhdytään. Jos meillä molemmilla rahkeet riittää niin kyllähän hälle jotain tokohumppaa tarjotaan pureksittavaksi, mutta kaikki aikanaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti