sunnuntai 15. helmikuuta 2015

"Purukumilla paikkasimme sen..."

Meidän biisissä tosin purukumi tarkoittaa hiirimattoa. :D Ruutuun saatiin siis heti korjausvinkki joka toimii kuin unelma! Tiia, alahan siis lampsia sinäkin kauppaan sitä hiirimattoa hankkimaan. Tai pölli sellainen töistä, kuten minä tein. Ihanan ilmaista. ;)

Varkauteen lähtiessä otin hiirimaton messiin, vaikka en ehtinyt koiralle koko mattoa näyttääkään kotona. Ennen omaa vuoroamme tein Grimmin kanssa hallin nurkassa muutamia toistoja hiirimattotargettia. Koska koira tajusi homman välittömästi ja kriteerikin oli moitteeton, päätin että eikun heti treenin alle vaan.

Ensimmäisenä ruutu. Kuulema suorapalkalle painuu aika ajoissa hyvin matalaksi, luultavasti siis kyttää lelua. Tämä täytyy ottaa seurannan alle, jos vauhti hidastuu tippaakaan, niin harvennetaan suorapalkkaa. Lähempää tehtiin paikan hakemista. Kerran haki ohi alustasta ja korjasi itse, en palkannut. Toista kertaa ei tehnyt samaa virhettä, on se epeli. :)

Sitten nouto. En ole tätä koskaan kouluttajalle näyttänyt, joten halusin tietää mitä mieltä tästä ollaan. Vauhti on ok, pääsee se nopeamminkin, mutta ei välttämättä ole tarvis. Tämähän kuulosti minun korviini siltä, että vauhtia lisätään. :D Siihen saatiinkin ihan kiva treenivinkki, joka auttoi samalla kapulan suuhun nostoon. Grimm hieman aluksi asetteli kapulaa suuhunsa, mutta parilla toistolla se saatiin paremmaksi. Nyt vaan tehdään noutoja niiiiin pitkältä matkalta kuin mahdollista, käytännössä kapula toiseen päähän kenttää niin alkaa vauhtia löytyä.

Lopuksi käännöksiä. Ihan k-a-r-m-e-i-t-a. Noh, eipä olla treenattu. Pyrkii aina yliyrittämään ja kääntyy liikaa ollen sitten persaus minun jalkojen takana käännöksen jälkeen. Voisi melkein sanoa, että täyskäännös on paras, oikealle ei käänny käytännössä ollenkaan, tekee vain sellaisen mutkan, huoh. Näistä en jaksa nyt stressata, vaan tehdään ensin se perusasento kuntoon ja luulen, että nämä on sen jälkeen helpompi treenata. Toki takapäänkäyttötreenejä jatketaan.

Loppuun vielä rivissä paikkikset. Nähdäkseni nämä on edenneet kivasti, ainakin Grimmillä on hyvä pössis, eikä se paina päätään maahan enää ollenkaan, jei. Maltan pysyä lähempänä, kehua ja palkata paljon, mutta haen kuitenkin vaikeutta rivistä. Valkkaan aina oman suunnitelman mukaan meidän paikan. Jos haluan tehdä lisää matkaa, jäädään reunaan, mutta jos päätän pysyä lähellä, mennään keskelle ja mahdollisesti pyydän päästä vieläpä jonkun ääntelevän tai levottoman koiran viereen.

Maanantaina tein hallilla Grimmille vissiin ekaa kertaa palkattomuustreenin. Vain pari liikettä ja kolmannen aloituksesta pallo. Hyvin tuli mukana vaikka pään päällä oli iso kysymysmerkki ja silmistä paistoi "missä liksa?!". En tiedä johtuiko tästä vai mistä, mutta lopputreenin (josta sai normaalisti palkkaa) Rimpu oli ihan villinä, puri minulta sormet verille ja roikkui tekstiileissä. Tykkäsin! :D

Loppuviikon omissa treeneissä tehtiin:
ruutu: ruudun paikka oli uusi, toisella puolen hallia, ei ongelmaa ja hyvin haki paikalleen.
luoksetulo: eeeei ihan vielä valmis, edelleen pitkältä matkalta vino. Pidennetään metri metriltä.
tunnari: todella hyvä, tässä täytyy nyt edetä. Taidan ottaa Varkauden treeniin.
seuruu: tää on niin rikki. Treenataan nyt vähän aikaa ilman häiriöitä, että saadaan kuntoon.
leikkiä: ihan hullu, parasta. :D

Nyt on kiva alkaa kokeilemaan kuinka pikkukoira reagoi näihin erinäisiin asioihin ja mistä asioista sitä potkua saa aina asteen verran lisää. Treenikaverit tolkuttavat, ettei Grimmin moottori ole hiipumaan päin ja että kyllä sen vire tulee pk-tottiksenkin kestämään, joten pitäisi varmaan itsekin höllätä jotain ruuvia ja alkaa luottamaan siihen.

2 kommenttia:

 1. Kävin it-varastossa, ei ollu hiirimattoja ;) Lampsin kauppaan vielä tänään ennen iltatreenejä.

  Ja nii, olen myös oppinut että kisanomaisia treenejä ei saa kutsua palkattomuustreeneiksi, koska koira palkataan niissä sosiaalisesti (myös pk-kentällä taputus / silitys ja kehu on sallittu). Ja on jokaisen koiranohjaajan tärkeä velvollisuus opettaa koira myös palkkautumaan sosiaalisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kisamaisia treenejä ne siis olkoon tästä lähtien. On se hyvä kun sinä pidät minut ajan hermolla sieltä etelästä käsin. :D

   Poista