perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kevätjuhla

Me ollaan vähän riehuttu. Otin neuvoista vaarin ja jätettiin Grimmin kanssa kaikki tekniikan opettelu hetkeksi nurkkaan ja ollaan tehty pelkkää asennetta. Lopputulemana täydellinen, rauhallinen, pikkuvanha pentuni repii lenkillä hanskat käsistä, roikkuu hihnassa kaikin hampain, hyppii ja hilluu peruuttaen minun edessä kun kävelen eteenpäin eikä epäröi hetkeäkään iskeä naskaleitaan käteen leikkiessä. Onhan se täydellinen edelleen, nyt vain räkä poskella. Onko jo tarpeeksi asennetta vai vieläkö kaivellaan? Tiia? Minna?

Maanantaina kävin katsomassa seuramme agilitymöllejä. Tahdoin nähdä radat ihan sitä ajatellen josko Reinon kanssa startattaisi seuraavissa mölleissä. Sekä möllirata että kisaavien rata olisi olleet Reinon kanssa tehtävissä, kepitkin olivat sellaisessa kulmassa, että oltaisi varmastikin niistä selvitty. Iski ihan kipinä päästä malin kanssa baanalle. Grimm oli hallissa kuin kotonaan, rakasti kaikkea ja kaikkia, leikki hienosti ja tahtoi kovasti radalle kun isot koirat juoksivat.

Tänään oli perjantain tokoryhmämme päättäjäiset. Samalla treeni oli kevään ensimmäinen virallinen treeni ulkokentällä. Kun on huippukiva porukka, ei haitannut edes sade, tuuli ja sormien jäätyminen. Tiia oli keksinyt päämme menoksi vaikka mitä! Ensimmäisessä setissä päästiin tutustumaan tunnariin. Grimm on aiemmin ainoastaan pitänyt ja nostellut tunnarikapulaa, tämä oli siis ihan uusi juttu. Piilotin hajustetun kapulan kanervikkoon ja Grimm päästettiin etsimään. Huikean hienosti saman tien nokka auki, rauhallinen haistelu ja sieltähän se nousi! Tehtiin toinen samanlainen, yhtä hieno suoritus ja äkkiä autoon. Mahtava alku tälle liikkeelle.

Toisella kierroksella päästiin tutustumaan temppurataan. Tulossa oli siis täysiverinen kilpailu jossa oli luvassa palkintojakin! Rata sisälsi hyppyesteen, merkin jolla koiran tulee istua, merkki jolla koiran tulee mennä maahan, tuoli joka tulee kiertää, perinteinen ruudun merkki ja lopuksi ruutu. Suoritustyyli oli vapaa, koiraa saa joko etäohjata tai juosta koiran kanssa koko radan. Vaikka pentuni onkin täydellisin päällä maan, voinette arvata ettei meillä sentään kauko-ohjaus toimi. Me saatiin myös sen verran tasoitusta että lähdössä Grimmillä oli apuohjaaja pitämässä koiraa paikallaan ja hyppyesteestä luonnollisestikin poistettiin rima.

Jokainen sai suorittaa radan kerran koiran kanssa harjoituksena ja sen jälkeen alkoi viralliset suoritukset ajanoton kera. Kisa oli tiukkaakin tiukempi. Voiton veivät kirkkaasti 19 sekunnin ajalla ja huikealla ruutuun juoksulla Mira ja Nelli, mutta kakkostilalla olikin sitten ruuhkaa. Me kaikki loput kolme kisaajaa taidettiin saada sama 22 sekuntin lukema ja näin ollen jaettiin hopeasija. Koska toko on reilujen laji, palkintoja oli kaikille! Herkkuja sekä omistajille, että koirille, kyllä maistui. Ihan mahtava kevätjuhla ryhmälle ja luonnollisestikin loppuun vielä luokkakuva josta ikävä kyllä puuttuvat poissa olleet Katri ja Helmi, Heidi ja Sisu, sekä kameran takana oleva Satu.

Mira&Nelli, Viiru ilman Satua, minä&Grimm ja Riitta&Elena

2 kommenttia:

  1. Täydellinen se on edelleen, kuulostaa niin hyvälle!!! Kyllä sen saa laitettu pakettiin sitten äkkiä kun vaatii sen, tuo asenne on vaan se juttu mitä Uunoon vähän kaipaan!!!

    Siitä tulee mahtava!!! :)

    VastaaPoista
  2. Iloista, kivannäköistä tekemistä teillä!! Jatkakaa vaan samalla tiellä. Vahvalle, motivoituneelle pohjalle voi myöhemmin rakentaa vaikka mitä.

    VastaaPoista