lauantai 3. tammikuuta 2015

...ja sitten korjataan.

Nii. Vuoden ikäiselle koiralle useamman viikon treenitauko ei tee kauheen hyvää, nyt on kokemusta siitäkin. :D Käytiin torstaina hallilla tokoilemassa. Eihän se mennyt ihan ku piti, treenikaverin kanssa sössittiin molempien treenit oikein huolella, mutta tulipahan lähtötaso selville! Ei olla kauheen korkeella tällä hetkellä. Ruutu prakaa huolella, luoksetulon loppu on täysin kadonnut, jäävät meni välittömästi takaisin vain kotitreeniin ja "kehään" tulot on jotain ihan järkyttävää. Mut hei, seuruu on ihan älyn hyvää, kapula ei oo enää "liian" tärkeä ja vire kestää vaikka ja mitä! Hyvääkin siis on.

Vaan eipä se mittään. Konsultoin taas viisaampiani, kirjoitin ruudunkorjausohjeet puoliksi syötyyn vihkoon ja tepasteltiin heti perjantaina hallille. Vika on siis sellainen, että Grimmillä on (luultavasti) liian suuri odotus palkkaa kohtaan ja kosketusalustan kriteeri on liian löysä. Ruudussa olo on älyttömän hektistä ja koska paikka ei ole tarpeeksi tarkka, hakee koira milloin minnekin. Ja kaikki tämähän juontaa siitä, että ohjaaja on jättänyt yhden vaiheen koko ruudusta treenaamatta. Näin ne kuulkaas sitten kostautuu. ;) Tässäpä liikkeet joita yritettiin sössiä lisää.

Ruutu: Tein kotona ja hallilla kosketusalustaa erillisenä ja sitten lähdettiin tekemään itse ruutua. Se toimi! Ensin kaukaa suorapalkalle, sitten läheltä paikan hakua varmistaen ja lopuksi vielä kaukaa, että jää hyvä pössis. En ole juurikaan tehnyt Grimmille ruutua koskaan läheltä, koska olen pelännyt, että sen vauhti kärsii, mutta kuten treenikaveri nauroikin, ei se tällä hetkellä kyllä yhtään siltä näytä että sen vauhti olisi hiipumaan päin. Jes!

Ainoa virhe, jonka tässä tein, oli kun palkkasin yhden ainoan toiston niin, että Grimm keksi jostain syystä mennä ruudussa maahan. Yhden toiston palkkasin ja tämän jälkeen koiraa ei saanut ruutuun seisomaan itkemälläkään. Aina maahan ja vieläpä valoakin nopeammin. Noh, otettiin alusta pois ruudusta ja tehtiin sitä erillisenä joitakin toistoja että ehdin palkata alustalla seisomista. Sitten homma voi taas jatkua. Phuuuh, näiden insinöörien kanssa...

Seuruu: Keskityin käännöksiin, ysikympit ihan hyviä nähdäkseni (täytyy videoida ensi viikolla), täyskäännöstä täytyy vielä treenata paljon. Päätin että yritän tehdä Grimmille täyskäännöksen vasemmalle, koska voin käyttää samaa käännöstä myös pk-puolella. Vaihtoehto oikealle kääntyminen tokoon + saksalainen pk-puolelle alkoi tuntua turhalta.

Eteentulo: Kriteeri on hävinnyt koiran päästä tauon aikana, joten palauteltiin sitä. Minun ongelmaksi muodostui palkka. Palkkana jo pikkuisen härskiintynyttä kinkkua ja koska parhaan lopputuloksen saa palkkaamalla koiran suusta sylkäisemällä, pakko oli nöyrtyä ja laittaa suuhun näitä "herkkupaloja". Opinpahan pitämään palkat tuoreina. :D Mutta kriteeri löydettiin, vallan hyvä taas lyhyeltä matkalta.

Luoksetulo: Ei kotkaile enää niin pahasti jätössä, mutta saas nähdä kuinka käy kun tein nyt pari vauhdin kasvatusta kutsumalla ensin lennosta ja toisella kerralla vapautus puolessa välin.

Ilmaisu: Lopuksi mentiin ulos tekemään Grimmille ilmaisua. Tämä oli jo tosi hyvällä mallilla, mutta tauon aikana on unohtunut pikkupojalta koko homma, blaaa-aaah! Ei auta, oma moka. Yhdellä maalimiehellä, kolme ukkoa. Aluksi oli epävarma ja kyseli, mutta molarin luona oli hirveen hauskaa. Rulla tulee varmasti käteen asti. Ihan ok setti.

Huiput treenit ja jatkoa seurasi heti seuraavana aamuna samalla porukalla. Tämän aamun treenin sisältö oli aika pitkälti sama, jatkettiin eilisestä.

Ilmaisu: Ennen tokoja otettiin pihalla ilmaisut. Kaksi maalimiestä, toinen Grimmille vieras. Kolme ukkoa molemmille puolille. Vielä hieman epävarma, mutta kuitenkin jo parempi. Kerran kääntyi rulla suussa takaisin molarille päin nopean palkan toivossa, mutta toi kuitenkin lopulta rullan käteen. :D Nyt näitä on tehtävä vähintään pari kertaa viikossa mikäli meinataan tämä talven aikana rakentaa.

Ruutu: Tänäänkin otettiin eka toisto suorapalkalle. Tämän jälkeen lyhyeltä matkalta taas paikan hakua ja koska se meni oikein hienosti, otin yhden toiston kaukaa alustalle. Vähän turhan kova vauhti vielä lopussa, koska kaahasi ensin pitkäksi mutta korjasi itsensä heti oikeaan paikkaan. Tähän jätettiin, oli niin lupaava.

Seuruu: Muutama käännös ja juoksua. Juoksussa keulii vielä, mutta kyllä se siitä paranee kun maltetaan tehdä. Täytynee kokeilla juoksuun ruokapalkkaa.

Eteentulo + luoksetulo: Pari hyvää eteentuloa lyhyeltä matkalta ja yksi vauhtiluoksetulo.

Hyvät, lyhyet treenit. Huomenna ajellaankin Kuopioon Pirjolle tokoilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti