perjantai 12. helmikuuta 2016

Kotiläksyt tehtynä

Rundi hulmuaa
Viikko sitten käytiin Oililla. Katsottiin ensimmäisenä noudon tilaa. Viime kerralla aiheesta tuli sapiskaa, joten oli kiva kuulla, että nyt oli kotiläksyt tehty ja nouto mennyt eteenpäin. Pito oli hyvä, ei pyöräyttänyt kapulaa kertaakaan paikallaan eikä liikkeessä. Säännöt sanoo, että koira saa korjata kerran kapulan asentoa suussaan ilman pistemenetyksiä. Mutta koska koiralle ei voi tuollaista mitenkään selittää, niin turhien pisteiden menetysten takia päätin ettei sitä kertaakaan hyväksytä meillä.

Myös palautukset on menneet eteenpäin. Sen sijaan Grimm kahmaisee edelleen kapulan kädestä ja uusimpana menee välillä tassut edellä kapulalle. Osa kapuloille menoista oli hyviä, mutta välillä se jää kapulaan kiinni ja nautiskelee kapulastaan liikaa siellä ollessaan ja silloin tuhmakoira tykkää tönäistä kapulaa jaloillaan.

Huomauttamalla saatiin kapulan kädestä ottaminen siistimmäksi. Samoin huomautettiin kunnolla jokaisesta kapulaan törmäyksestä. Grimmillä ei ole kiire minun luo takaisin kapulan kanssa, koska kapula on sille edelleen liian tärkeä ja palkka jo itsessään. Se tulee kyllä laukalla, mutta huolimattomasti. Kapulaa lähdettiin tekemään toissijaiseksi siten, että kun koira on puolen metrin päässä kapulasta, alan kutsua sitä villisti. Tässä ajoituksen täytyi sattua kohdalleen, koska jos kutsuin liian ajoissa, kilttipoika tuli tyhjänä takaisin. Näitä siis jatketaan edelleen kotiläksyinä ja toivotaan, että kuukauden päästä on taas pari osasta paremmalla tolalla.

Treeniä jatkettiin noutoteemalla, seuraavaksi vuorossa ohjattu. Olen tehnyt vasta pohjia leluilla ja halusin kuulla Oilin mielipiteen, kuinka edetä tässä. Kapulat kannattaisi muuten lisätä meidän treeniin lelujen tilalle välittömästi, mutta parin kokeilun perusteella Grimm törmää tässä kapulaan usein. Kapulaan törmäämisestä koiraa täytyy huomauttaa joka kerta ja tässä vaiheessa se ei olisi reilua, koska Grimm ei osaa ohjattua, joten kapuloita oteta vielä mukaan vaan jatketaan leluilla siihen saakka kunnes nouto on paremmalla tolalla. Suunnat Grimmillä on jo hyvin hanskassa, ei mennyt kertaakaan lankaan vaikka viskoin leluja merkiltä sivuille.

Juteltiin Oilin kanssa merkin kriteeristä ohjattuun liittyen. Oili oli sitä mieltä, että Grimmille on saatava pommin varma kriteeri merkille, ennen kuin ohjattua lähdetään vaikeuttamaan, muuten mennään taas väärässä järjestyksessä. Sain kotiläksyksi pelata Grimmin kanssa merkkileikkiä, jossa koiralle kerrotaan selvästi, että sen halutaan seisovan siinä pienellä alueella merkin takana.

Kimppatreenissä tehtiin tällä kertaa kaukoja. Koiria oli neljä, kaikki nenä samaan suuntaan n. metrin välein neliömuodostelmassa. Kaksi koiraa oli siis aina jonossa, samoin kuin niiden koirien ohjaajatkin. Tein pelkkää I-M-I. Pari kertaa Grimm jähmäsi, mutta kun kävin nostamassa pannasta istumaan, teki taas kunnolla.

Loppuun vielä evl-paikkis, jossa ylläripylläri Grimm kotkaili istumisen. Sain kotiläksyksi opettaa Grimmille up-tempun, jolla voin kertoa kauempaakin tai piilosta, että hei hei kaveri, pää pystyyn. Tämän opettaminen on osoittautunut hieman haasteelliseksi, koska Grimmhän ei kotkaile kotona, eikä silloin kun minä olen sen lähellä. Opeta siinä sitten, että nostappa pääsi vielä ylemmäs kun tyyppi istuu jo valmiiksi kuin tinasotilas. :D Läksin opettamaan tätä luopumisen kautta tuomalla namikättä koiran leuan alle. Tässä vaiheessa en tiedä yhtään, mitä loppujen lopuksi tuolla veivaamisella sille opetan. :D

Istuu se tämäkin, vaikka sitten lelukorissa....
Reissulla harrastettiin myös ABC-shoppailua. Enpä olis vielä viikko sitten arvannut, että sisustan kylppäriä huoltoasemalta ostamilla tuotteilla. Pöllöt on vaan niin iiiiihh. :D

Kylppäripöllöt!
Ruutuhommelit meillä on sillä tolalla, että kotipihassa hakee jo tosi kivasti takanauhan tuntumaan joka kerta, mutta hallissa tehtynä oli vielä liian hapokasta. Oli selvästi liian vaikeaa, koskapa jäi kiinni kentällä oleviin merkkeihin. Niihinhän se ajatus jämähti ja ruudussa haki sitten mihin sattuu. Jälleen kerran ei voi nillittää kun tyyppi ei vielä osaa varmasti. Tehdään siis varmemmaksi kotona ja hallilla helpotettuna.

1 kommentti:

  1. Hyvä Grim ja Eini, eiköhän se kotkailu ole kohta pis kitketty kaikkien liikkeiden osalta. Terveisiä pojille.!

    VastaaPoista