tiistai 26. heinäkuuta 2016

Toko SM 2016

Grimm hetkeä ennen kehään menoa. Kuva: Laura Vaalimaa
Takana on huikean hauska viikonloppu vietettynä Laukaalla SM-kisatunnelmissa. Osallistuttiin Grimmin kanssa AVO-luokkaan VarPSin parhaassa (ei tuomareiden mielestä) joukkueessa. Oltiin kuitenkin joukkuekisassa 9. Hyvä meijän joukkue! :D Tässäpä video ja oma näkemys tapahtumista:


Ensimmäinen kehä (ei videolla)
Paikkaistu 9 Sen verran käänteli päätään ja hetken kotkaili, joten piste pois. Normaalia meitä.

Toinen kehä
Kaukot 8 Hyvin maahan, istumaan nousut tassuttaen, tuplakäsky viimeiseen maahanmenoon. Koira katsoi suoraan minuun, mutta ilmeisesti ajatteli just sen hetken jotain muuta.

Liikkeestä seiso 10 Seuruu on tällä hetkellä vähän mitä on, kelvollinen seisominen, hyvä loppuPA.

Seuraaminen 9 Tässä oli omasta mielestä vaikka mikä pielessä. :D Käännökset vas ja oik on laiskoja, pään asennosta en tykkää, kontakti rakoilee ja pakki hieman aukesi. Nämä tosin oli tiedossa jo ennen kisoja, joten ei yllätyksiä. Paikkansa pitää hienosti.

Luoksetulo 10 Hyvin maahan, riittävä vauhti ja hyvä PA.

Kakkoskehästä suoraan n. 10m siirtymällä kolmoskehään johon ei ollut yhtään jonoa. Luulin, että saan keltaisen kortin viivyttämisestä jos en heti mene kehään. Niinpä otin matkalla äkkiä kourallisen nameja vasempaan käteen ja tein vauhdissa kolme istumista ja siitä suoraan kehään. Yritin näin valmisella seuraavan kehän liikkeestä istumisen. Lopputulos näkyykin videolla.

Kolmas kehä
Nouto 8,5 Huono heitto, koira jotenkin hieman törmää kapulaan, joten nosto huono, palautuksen viimeiset pari metriä ravilla, hyvä irrotus, hyvä loppuPA.

Hyppy 10 Hieman kotkailee jätössä, hyppy ok, hyvä loppuPA.

Liikkeestä istu 0 Perusseuruu, ei kuuntele yhtään käskyä vaan jää seisomaan. Tiesin jo näkemättä, että seisoo, en vaan tajunnut antaa tuplakäskyä. Puhuttiin ennen meidän kehää joukkuekavereiden kanssa mantrasta jonka pidän aina mielessä "Aina kun kävelet koiraa kohti, hymyile". Niinpä törpöllä kääntyessä väläytin hymyn naamalle ja hymyilin loppuliikkeen ajan, koska tiesin, että oli vielä kaksi liikettä tulossa, enkä halunnut viedä murustakaan Grimmin itsetunnosta pois kisatilanteessa.

Kierto 9,5 Hyvin bongaa, riittävä vauhti, tiivis kierto, hyvä loppuPA.

Neljäs kehä
Ruutu 9 Vielä epävarma, mutta hyvin bongaa, menee ruutuun, kuunteli jopa hieman stoppia, hyvä maahan. Makasi ihan lonkallaan kun menin viereen, siitä syystä vajaa PA.

Kokonaisvaikutus 9,1666

Yhteensä pisteitä 275, 8333 AVO1 sijoitus 15/80

Jos en olisi mokannut istumista, oltas saatu aika huimat pisteet ja oltas oltu huimaavan korkealla sijoituksella luokassamme. Myös joukkuesijoitus olisi noussut aika roimasti, mutta jos ja jos ja jos. :D Tämä on kuitenkin ihan tosi hyvä suoritus meiltä aloittelevilta räkänokilta. Ei voi olla muuta kuin tosi tyytyväinen suoritukseensa, koiraansa ja siihen, että sain olla mukana (parhaassa) joukkueessa. :)

Meijän joukkue. Huomatkaa siisteimmät joukkuepaidat evö!
Lisäksi opin sen, että älä ikinä koskaan milloinkaan tee kisatilanteessa mitään mitä et ole tehnyt treeneissä. Tässä tarkoitan tuota meidän istumaan valmistelua. Hölmöintä lottoamista ikinä. :D Eihän mulla edes ole arpatuuria!
Pakko vielä mainita, että meijän (parhaan) joukkueen Outi ja Satu olivat finaalissa SM-4 ja SM-5 ja Minna Grimmin isän Uunon kanssa SM-15! Huikeaa jännitysnäytelmää koko viikonloppu. Onnea vielä tytöt!!!

1 kommentti: