perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kisamaista videoo

Huh huh, onhan tuosta viime päivityksestä aikaa. Maanantaina käytiin Maija Piiroisen tokokoulutuksessa ja päätin tehdä ekaa kertaa kokonaisen uusien sääntöjen mukaisen alo-luokan palkatta. Täällä kun ei möllejä järjestetä kuin kerran vuodessa, joten näistä on otettava kaikki irti.

Jännitti ihan hirveesti! Se kyllä näkyy videolla, sählään liikkeiden alussa ja sekoilen seuruukaaviossa. Toiseksi viimeinen vasemmalle käännös oli kamalan näköinen minulta, koska en vaan saanut päähäni kumpi on oikea, kumpi vasen. Vielä käännöksen jälkeenkään en ollut varma käännyinkö oikein. :D

Koiran suoritukseen olen ihan todella tyyväinen, mentiin ihan omalla tasollamme. Paljon saatiin lisää treenattavaa ja jonkun verran täytyy vielä petrata ennen syksyn ekoja kisoja, mutta hyvällä mallilla ollaan.

Kivasti olen treenivinkkejä saanutkin videon katsoneilta, kiitos niistä, tulivat tarpeeseen! :)


Parannettavaa/treenattavaa:

Oma kroppa! Maijan kanssa keskityttiinkin loppukoulutus minun vartaloapujen poistamiseen. Törkeästi annan sekä luoksetulossa, että hypyssä vartaloavun olkapäälläni, että koiran olisi helpompi tulla perusasentoon. Lisäksi sählään ja säädän jokaisen liikkeen alussa perusasennon kanssa, että koiran ei vaan tarvitsisi tehdä työtä. :D Ihanaa, että Maijalta saa niin suoraa palautetta, että asiaan pureuduttiin heti ja sainkin ihan kivat harjoitteet kotiinviemisiksi.

No se perusasento. Nämä on päässeet huonolle tolalle juuri siksi kun ohjaaja on tehnyt puolet työstä ja koiran on tarvinnut tehdä vain puolet. :D Voi apua tätä aloittelijamaisuuttani...

Seuruun käännökset. Täytyy treenata sekä omaa kääntymistä, että koiran takapään käyttöä. Tässäkin olen päästänyt koiran laistamaan, mutta kun keskityn ja teen käännökset tarkemmin, joutuu koirakin ne tekemään huolella.

Maahanmeno voisi olla inan nopeampi, mutta en halua tässä vaiheessa yrittää sitä parantaa. Tekniikka on hyvä ja Grimm makaa maltilla paikallaan, kyllä tuollaisesta pitäisi ihan hyvät pisteet tulla.

Perusasentoon nousut saisivat olla kauttaaltaan hieman napakampia. Tässä toki tulee muistaa, että vielä vähän aikaa sitten Grimm ei noussut ollenkaan ensimmäisellä käskyllä, joten kehitytty on tässäkin oikeaan suuntaan!

Kaukot. Nämä meni rikki alkukesästä treenaamattomuuden vuoksi. Huh hei, mikä työ meni muutamassa viikossa täysin hukkaan. En mahda samaa virhettä tehdä toiste...Tuossa tiesin, että tuskin tulee nousemaan ekalla käskyllä istumaan, mutta jostain syystä kokeilin kuitenkin. Eihän sitä voi kehittyä, ellei koskaan uskalla kokeilla.

Liikkeiden välit. Myöhemmässä vaiheessa, kun mennään ylempiin luokkiin, alkaa olla merkitystä näilläkin, joten kunhan hieman kehitytään taidollisesti, aletaan kokeilla tähänkin ratkaisuja. 

Mielestäni ihan siisti suoritus, jäi tosi hyvä ja luottavainen mieli. Ja se eniten pelkäämäni vireen kesto ei näköjään ainakaan tässä ole ongelma. Grimm tekee kivalla, keskittyneellä ilmeellä ja tahtoo tehdä hommia juuri minun kanssa. Mikä voisikaan olla palkitsevampaa. :)

2 kommenttia: